About Me

My photo

Trying to get my voice out!

Wednesday, 19 August 2015

Rant : Rejected

Yeah, not going to talk about those family-learning channel called Rejected although they're pretty fun (if you like gory stuff)

I had this attitude which I am the first to confess my feeling to a guy. I've done it 2 times and both I was rejected, first one not so proper, the second time properly. Both of them did state that they were surprise and feel emasculated. Those are not my intention. I have this thought which I feel that rejection is better than regret. I try to live my life to the fullest and there is no way I can let myself feel any regret. I never regret my decision to confess my feeling but I can't help but wonder...

Do guys really feel emasculated when a girl confess?

Sometimes I do hope that the love relationship are like the one on Japanese drama - when a person confess their feeling, the one receiving the confession must properly told the answer either accepted or rejected.

Monday, 17 August 2015

Picnic dan Barbecue Raya

Kalau dah nama pun Malaysian, memang topik utama kalau dah berkumpul tu makan je la. Even masa breakfast pun dah bincang pasal dinner.

tak puas dengan jamuan raya di rumah kak Fasha 2 Syawal hari tu, kitorang plan pulak nak ber BBQ. Plan 2 Minggu je. Memandangkan ni aktiviti BBQ pertama warga Nürnberger (baca Nun-bear-ger) ada lagi la yang perlu diperbaiki.

Aku ditugaskan bawa ayam. so aku beli ayam kepak 2 kg, thigh 1kg. Aku cari resepi marinate paling simple kat internet sebab malas teramat nak buat yang special2 punya. kak fasha pula prepare nasi lemak yang memang da bomb. sedap teramat! Kak Nash pula bawa air teh tarik + noodle salat yang sangat sedap. Aku bawa balik sebekas untuk buat jadi dinner.

Cerita panjang pun tak boleh nak describe macam mana bestnya BBQ ni. So enjoy la video ni...

Saturday, 8 August 2015

Aidilfitri 2015 - 2 Syawal di Nürnberg

Ini baru raya sebenar kitorang di Nürnberg. Terima kasih kak fasha sekeluarga untuk makanan yang sedap2 belaka, terutama ayam masak merah tu... melting! Memanmakan berkali2 tambah! ada Daging dendeng, soto ayam dan kuih-muih pun penuh satu meja.

Seharian tu memang berborak dan makan sahaja. dan aku dapat peluang berkenalan dengan 2 lagi akak2 Malaysian yang tinggal di Munich dah Netherland.


Web Analytics